Eindhovens Dagblad | 11 Mar 1999

ketuktilu1CULTUURVER SCHILLEN KRIJGEN VORM IN DANS
Drie choreografen/dansers staan morgenavond in Theater Het Klein in Eindhoven. Het zijn Mylène Riou, Yusuf Daniëls en Gerard Mosterd. De drie werken apart maar zijn verenigd in ‘Hard Beat’. ‘Solo’ is een korte choreografie van Riou waarin zij haar visie geeft op een vrouw die op de kruising van een zeer ongewoon leven staat. Yusuf Daniëls komt met ‘Walking home’. een duet voor twee mannen, waarin hij pure beweging, licht en sound met elkaar tot een eenheid wil brengen.

‘Ketuk Tilu’ is een op (onder andere) Indonesische Jaipongan muziek geinspireerde choreografie van Mosterd. Introversie en extraversie wisselen elkaar hierin af, als een ontmoeting tussen oost en west in klank, kleur en beweging. Halina Witek, directeur van Het Klein, wil een podium bieden aan in Nederland woonachtige internationale professionele kunstenaars die vernieuwend bezig zijn. Zo komt Riou oorspronkelijk uit Frankrijk, Daniëls uit Amerika en Mosterd is als choreograaf/danser bezig met zijn Indisch/Nederlanderse achtergrond.

“Ik zou alle nieuwe verschijnselen in de kunst willen melden”, zegt Witek. “Ik voer een open beleid, mensen kunnen makkelijk met hun ideeën bij mij terecht” Het feit dat we met zoveel verschillende culturen samenleven, wil ik vormgeven in de kunst, legaliseren als het ware.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.