Utrechts Nieusblad  |  Jun 1999

De 41e Pasar Malam Besar op het Malieveld in Den Haag duurt nog tot en met zondag 27 juni. Naast de gebruikelijke stands met diverse Oosterse artikelen, de restaurantjes met Indische lekkernijen zijn er ook tal van muziek-en theateroptredens.

Daartoe behoren een vertolking van de toneelbewerking ‘Alles in de wind’ van PA. Daum en E. Breton de Nijs op donderdag 24 juni, een reading van het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls door Willem Nijholt op,vrijdag 25 juni en een optreden van Endang Wijayati en de groep Toegoe op het slotgala komende zondag. De Interactieve Dansgroep Gerard Mosterd biedt op vrijdag 25 juni om 19.30 uur en zondag 27 juni om 19.00 uur in het Bintang Theater nog twee reprises van de dansvoorstelling’Ketuk Tilu’.

Choreograaf Gerard Mosterd geeft in deze dan’s vorm aan de vermenging van zijn Europese an Aziatische achtergronden. Hij is de zoon van een Hollandse vader en een Indische moeder. In zijn choreografie integreert hij moderne Westerse danstechnieken met elementen uit de soendanese dans en muziek, en vooral met de populaire dansmuziekstijl jaipongan.

Pasar Malam Besar Den Haag, t/m zo 27 juni 1999.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.