Löss Danswerkplaats Maastricht o.l.v. Jannie Donker | Vrijdag 7 en zaterdag 8 april 2000

GERARD MOSTERD BEWEEGT ZICH LETTERLIJK VAN HUIS UIT OP DE GRENS TUSSEN TWEE CULTUREN:

Nederlands van vaderskant, Indonesisch van moederskant. Op dansgebied betekent dit: twee verschillende houdingen ten opzichte van het lichaam, het ‘instrument’ van de danser. Een lange traditie aan de ene kant- geworteld in ritueel en het uitbeelden van eeuwenoude verhalen- tegenover een voortdurend breken met tradities aan de andere (westerse) kant. In zijn eerste choreografie na een carriere als danser (onder andere Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Basel Ballet, London Festival Ballet) ontwikkelt Gerard Mosterd een solo waarin beide zichtbaar worden, belichaamd in één danspersoonlijkheid. Gebruik van ruimte en licht spelen naast de beweging zelf een belangrijke rol.  In de presentaties wordt het voorlopige resultaat voor het eerst aan het publiek getoond.

Choreografie, Dans Gerard Mosterd
Licht Hans Bindels
Begeleiding Fransien van der Putt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.