Pasarkrant  |  13 May 2000

Gerard Mosterd beweegt zich als zoon van een Hollandse vader en een Indische moeder van huis uit op de grens van twee culturen. Als choreograaf probeert hij zijn Europese en Aziatische achtergrond in dans te integreren. Tegenover de Aziatische traditie, geworteld in rituelen en het uitbeelden van eeuwenoude verhalen, stelt hij het westerse gebruik om steeds te breken met tradities. Met ‘Angin’ (‘wind’ in het Indonesisch), zijn eerste choreografie na een carrière als danser (bij onder andere Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Basel Ballet, London Festival Ballet), ontwikkelde Gerard Mosterd een solo waarin deze twee heel verschillende benaderingen van het lichaam in één danspersoonlijkheid belichaamd worden.

Gerard Mosterd (36) studeerde in 1985 af aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn dansvoorstelling `Ketuk Tilu’ was op de 41 e Pasar Malam Besar te zien.

‘Angin’, Bintang-Theater, donder-dag I S juni, 19.30 uur en vrijdag 16 juni, 21.15 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.