Zoertemeer  |  2 June 2003

Zoetermeer | ‘Please let me see your face’ heet de dansvoorstelling van de Amersfoortse choreograaf Gerard Mosterd, die zaterdagavond 7 juni te zien is in het Indish Culturel Centrum De Graanschuur. Het gaat om een moderne, een uur durende voorstelling uitgevoerd door danseres Wendel Spier (voorheen verbonden aan het dansgezeschao Djazzex) en danser Jerome Meyer (voormalig lid van het Nederlands Danstheater, NDT 1). Als choreograaf laat Gerard Mosterd zich inspireren door de zijn innerlijke tegenstellingen. Hij is half Indisch, half Nederlands. De confrontatie tussen de oosterse en westerse wereld vormt het uitgangspunt van zijn werk. In zijn nieuwe ballet ‘Please let me see your face’ proberen twee dansers elkaars identiteit te ontdekken door hun maskers af te zetten. In een interview vertelde Mosterd: “In Azië treden de dansers meestal gemaskerd op. Het gebruik van maskers hangt samen met de oosterse gewoonte de buitenwereld niet je echte gevoelens te tonen. Een masker verhult of vervormt de werkelijkheid. In het westen wordt erg veel waarde gehecht aan het tonen van jezelf. Dansers worden er juist toe aangezet hun innerlijk op de voorgrond te laten treden.” Mosterd speelt in zijn werk met dat contrast tussen oost en west, het verschil tussen de introverte oosterling en naar buitengerichte westerling. De dansers worden op de elektronische gamelan begeleid door Renadi Santoso.

DANS
De Graanschuur. Dansvoorstelling: ‘Please let me see your face’ van Gerard Mosterd met Wendel Spier en Jerome Meyer. Op zaterdag 7 juni. Aanvang 20.00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.