Utrechts Nieuwsblad  |  7 Dec 2003

De titel ‘Stretching Time’ geeft aan, dat de Maleisische volkeren nogal rekbaar met hep begrip tijd omgaan. Een afspraak op tijd nakomen is over het algemeen erg moeilijk. Men komt altijd te laat. Tijd is vloeibaar.

De bewegingvormen in deze choreografie komen voort uit dit gegeven. Tijd neemt in de dans een wezenlijke plaats in want de snelheid waarmee een beweging wordt uitgevoerd kan de zeggingskracht ervan definiëren. Westerlingen hebben de klok, Maleisiërs de tijd. De Amersfoortse choreograaf Gerard Mosterd maakt al enige jaren deze Indisch geinspireerde moderne dansvoorstellingen.

‘Stretching Time’ is een première.
Theatre De Lieve Vrouw
Dinsdag 7 en woensdag 8 december
Aanvang 20.30 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.