Utrechts Nieuwsblad  |  8 Dec 2003

Op verzoek van het Indonesische dansfestival Jakarta Budaya Festival maakte de Amersfoortse choreograaf Gerard Mosterd de afgelopen zomer een choreografie voor dertien Indonesische dansers.

Stretching Time is zijn nieuwste werk en geïnspireerd op de twee maanden die hij in Indonesië doorbracht. Mosterd ondervond aan den lijve dat de Maleisische volkeren nogal rekbaar omgaan met het begrip tijd, van daar de titel Stretching Time.

Tijd is vloeibaar, zoals de vervreem- dende, gesmolten horloges van de kunstenaar Dalí. De bewegingsvormen in deze choreografie komen voort uit dit gegeven. Stretching Time geeft soms aanleiding tot humoristische momenten. Allerlei situaties worden belicht, waarin timing een grote rol speelt; ook de timing in de dans zelf. Westerlingen hebben de klok en Indonesiërs hebben de tijd. De ontspaning die ontstaat, laat bepaalde bewegingsaflopen tussen beide dansers verbazingwekkend goed op elkaar inhaken.

Stretching Time, De Lieve Vrouw Amersfoort, di 7 dec (première) en wo 8 dec 20.30 u.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.