MTSM

Betoverende Zang

22, 23, 25 en 26 December 2018

Voorstelling

BETOVERENDE ZANG

Data

22 december 2018
23 december 2018
25 december 2018
26 december 2018

Theater

Sint-Baafskerk Aardenburg
Beauforthuis Oosterkerk – Zeist
Zuiderstrandtheater Den Haag
De Gelderlandfabriek Culemburg

BETOVERENDE ZANG
Credo Kiev Koor

Het is niet alleen een concert maar een dynamische en ontroerende voorstelling met oude, nieuwe muziek.

Van Tsjaikovsky via Rachmaninov, Part naar bewerkte volksliederen met instrumenten en Oekraiense geestelijke composities.

Loepzuivere, betoverende, gewijde koorzang uit de Oekraine, geworteld in de Oosters orthodoxe en Byzantijnse geschiedenis.

Het Kiev Koor Credo werd opgericht in april, 2002. Alle zangers van het koor zijn professionele muzikanten. De dirigent van het koor is de winnaar van de Grand Prix van de III Oekraïense competitie voor koordirigenten, de chef dirigent van het Nationale Opera en Ballet Theater van Oekraïne vernoemd naar T.Shevchenko (sinds 2013) – Bogdan Plish.

Vanaf het begin is Credo er in geslaagd om de aandacht van een breed scala aan muziek fans aan te trekken en ontvangt lovende kritieken van de meest invloedrijke muzikanten van het land en in het buitenland. Het repertoire van het koor bestaat uit a capella muziek van de 16e-21eeeuw, volksmuziek en stukken van het genre cantate-oratorium, die worden uitgevoerd in samenwerking met de beste orkesten van het land. Tijdens het uitvoeren van gewijde muziek streven deze koor kunstenaars naar de hoogste artistieke eenheid waarin de warmte en spiritualiteit centraal staat. Hierdoor creert het koor een unieke stijl van uitvoering.

In 2005-2017 toerde Credo Polen, Rusland, Slowakije, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Het koor won de XXIV Internationale Competitie van Sacred Music ‘Hainuwka-2005 “(Polen), nam de Grand Prix van de 44e International Choir Competition in Tolosa (Spanje), werd een finalist van de Europese Grand Prix in koorzang 2013 (Arezzo, Italië).

Trailer