Kantor Pos

CARMEN

25 & 27 December 2018

Voorstelling

CARMEN

Data

25 december 2018
27 december 2018

Theater

Kielzog Theater
Cultura Ede

CARMEN

Ballet in twee bedrijven op muziek van Georges Bizet
Libretto, Choreografie en Enscenering  Radu Poklitaru
Stageontwerper  Andriy Zlobin
Kostuum Ontwerp  Ganna Ipatieva

Het Kiev Ballet of Kiev Modern Ballet werd in 2006 opgericht door de multi-prijzen winnende choreograaf Radu Poklitaru. Internationaal wordt het gezelschap gewaardeerd voor haar originele, verrassende en uitgesproken moderne, met gevoel voor humor gemaakte choreografieën, geweldige dansers en meeslepende theatraliteit. Overal houden jong en oud van dit jonge gezelschap blijkens staande ovaties en lovende kritieken. Poklitaru is een van de grootste moderne choreografen buiten West-Europa die laat zien dat er naast perfecte klassiekers ook hoogwaardige moderne dans bestaat van internationale klasse in steden als Kiev.

Radu Poklitaru’s Carmen

Nieuwe balletinterpretatie van een klassiek liefdesdrama over een hartstochtelijk, vrijzinnig en flirtueus zigeunermeisje uit een sigarenfabriek in Sevilla. Niet alle mannen in Sevilla zijn gecharmeerd van haar wisselende genegenheden. De jaloerse officier Don Jose kan zich niet beheersen als hij zijn liefde aan de zijde van een toreador ziet. Prachtige duetten, groepsdansen en virtuoze solo’s in een uiterst verrassende en muzikale choreografie. Een fascinerende dansvoorstelling voor de hele familie op de betoverende muziek van Bizet.

Het nog jonge Kiev Ballet bezoekt ons land jaarlijks voor enthousiaste, goedgevulde zalen. “De opzwepende energie van de groep is hartveroverend”, schreef de Volkskrant.

Trailer