Reis naar een land in oorlog

Gisteren, dinsdag 28-3-2023, in de prille ochtend vertrokken van Amersfoort naar Schiphol, ingecheckt, naar Warschau, overgestapt met LOT Airlines inclusief anderhalf uur vertraging, aankomst in Kishinev, hoofdstad van Moldavië rond 18:00 Oost Europese tijdzone.

Opgehaald van het vliegveld door privéchauffeur. Op naar de Moldavisch-Oekraïense grens. Een avontuurlijke rit langs Moldavische wijnstreken. Binnenlandse wegen waar je geen mens tegenkomt.

Aan de grens opgehaald door de dirigent van Odessa Opera huis om komende week te kunnen repeteren aan Carmina Burana. Vanaf 9 april tm 16 april te zien in Nederlandse schouwburgen. Het was zeer kalm bij de grens. Enige oponthoud was het checken van het paspoort en de bagage. “Weet u dat ons land in oorlog is?” meldde de douanebeambte. Van de zuid Moldavische grens naar Odessa is een uur rijden. Rijdend door Odessa naar het hotel in de oude binnenstad passeerden er groepen gewapende soldaten.

Vandaag met mijn choreografisch assistente Julia in Odessa Schouwburg starten met instuderen/repeteren. Twee dansers moeten worden vervangen. Een is gevlucht naar Canada. De ander is geblesseerd. Wordt vervolgd.