Het Zwanenmeer

29 – 31 March 2018 | Netherlands, Belgium

Het Zwanenmeer | Het Nationale Opera en Ballet van Oekraïne, Odessa

Het mooiste ballet ter wereld

Meer dan een eeuw na zijn creatie is ‘Het Zwanenmeer’ nog altijd het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis, gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. ‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Pjotr Tsjaikovski, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis. Dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tsjaikovski opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

‘Het Zwanenmeer’ vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.

Kaarten kosten 24 (beperkt zicht), 29, 39, 49, 59 en 69 euro.
De kaarten kosten telkens 5 euro meer voor de premièrevoorstelling op 30 maart.

In Antwerpen vooraf lekker eten in theaterrestaurant Gusto

Start bij de voorstellingen in Antwerpen een zorgeloze avond in ware theaterstijl en bestel samen met je tickets ook een theaterbuffet in restaurant Gusto. Geniet van een complete maaltijd met zowel koude als warme authentieke gerechten uit verschillende streken in Italië. Bezoek het buffet zoveel je wil. Het theaterrestaurant Gusto bevindt zich naast de Stadsschouwburg en je kan er tot 45 minuten voor aanvang van de voorstelling nog aan tafel aanschuiven.